Rederijkers laten publiek genieten van het Tomatosofisch genootschap

reder3398Zaterdag 14 februari voerden de Rederijkerskamer ‘Jan Nieuwenhuyzen’ de voorstelling ‘Tomaten en ducaten’ op. In Amicitia boeiden de Rederijkers het publiek met het stuk over het Tomatosofisch genootschap.

Het stuk was voor Achraf Balghioui zijn debuut bij de Rederijkers en samen met Jaap Schep en Margit Rietveld speelde hij de bende valsmunters die zich verscholen in het genootschap. Een mooi eerste optreden waar het publiek in Lekkerkerk hopelijk nog jaren van kan genieten.

reder3406sDe souffleurs hadden een rustige avond want de spelers waren tekstvast. Toch is hun rol volgens regisseur Caroline van der Graaf niet te onderschatten: “Zij geven de spelers vertrouwen dat als ze het niet weten ze altijd kunnen terugvallen op de souffleurs. Met een steekwoord kunnen zij de acteurs weer helpen om de tekst op te pakken.”

Bijzonder deze avond was ook het bezoek van Jan Duijnhoven, de schrijver van het stuk. “Ik heb het stuk geschreven maar heb het nog niet opgevoerd zien worden. Een groot compliment voor de acteurs hoe zij het neergezet hebben.”

Vrijdagavond vond de tryout van het stuk plaats voor het personeel van Huisje van de Zeeuw en meer cliënten van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. De bezoekers van de tryout waren zeer geboeid en gingen helemaal op in het stuk. Dit zorgde voor mooie momenten waarom de zaal zich ook met het stuk ging bemoeien.

De Rederijkers zijn altijd opzoek naar nieuwe leden. Wil je meer informatie of een keer langs komen bezoek dan de website van de vereniging: www.rederijkers-lekkerkerk.nl

RolOmschrijvingGespeeld door
Madame FedoraHet Tomaedium van het
Tomatosofische Genootschap
Mara van der Horst
Otto MaliepaardDirecteur van het
Tomatosofische Genootschap
Gijsbert van Bekkum
Ans BerepootBiologische kokCorney Liefting
Hans BerepootTuinvrouwMarijke Boersma
Tanja van der WalSecretaresse van het
Tomatosofische Genootschap
Ellen Klerk
Mina MiddelburgVaste bezoekerMargit Rietveld
JozefChauffeurAchraf Balghioui
Robbie KwistNeef van OttoJaap Schep
Willemijn ZwartjesInspecteur Nationale rechercheAnne Maaskant
RegieCaroline van der Graaf
ToneelmeestersFrits Mitgenberg seniorFrits Mitgenberg junior
InspicientenMargit Rietveld
ToneelontwerpDick Schiesser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *