In de holte van je arm (1976)

Otto heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Hij heeft genoeg van de society-kringen, waarin hij zich beweegt, van zijn vrouw Astrid met haar hang naar luxe, kortom aan alles en iedereen en daarom heeft Otto nu een flat gehuurd met de bedoeling om daar tijdje in zijn eentje te gaan wonen.

Jammer genoeg is de telefoon al aangesloten, zodat de rust, waarop Otto gehoopt had, al spoedig wreed verstoord wordt door gerinkel. Bovendien neemt zijn buurman, Fred, handelaar in tweedehands banden, de vrijheid bij Otto binnen te dringen om kennis te maken. Onder het genot van een borrel vertelt Otto over zijn angst om ingekapseld te worden door de luxueuze sleur van alledag.

Fred reageert zeer ontroerd op het moedige besluit van Otto om er de brui aan te geven, want ook hij bevindt zich net zo`n situatie met zijn vrouw Pinda, zij het op een minder weelderig niveau. Fred vertrekt om even later met een matras weer bij Otto op de stoep te staan. Aangemoedigd door Otto heeft Fred ook besloten de kooi van het huwelijk te ontvluchten en zich bij Otto aan te sluiten.

Lang duurt de overwinning echter niet, want de volgende ochtend staat Astrid voor de deur. Otto wil niets meer met zijn vrouw te maken hebben, maar Fred blijkt het goed met Astrid te kunnen vinden. Als even later ook Pinda komt kijken waar Fred uithangt, is het viertal weer compleet. Pinda neemt meteen een kloek besluit en trekt eveneens bij Otto in, op wie zij haar koesterende zorg botviert.

Otto raakt langzamerhand wel gecharmeerd door de onverbloemde wijze van reageren van Pinda. Zij is zo anders dan de gereserveerde Astrid, die zich inmiddels wel met haar matras gemeld heeft bij Otto`s flat. Tijdens de avondmaaltijd – lapjes met bietjes – die gevieren genuttigd wordt, komt het tot een uitbarsting.

Otto heeft, na een vrijpartij met Pinda, zijn hoofd weer bij elkaar en stuurt de beide vrouwen het huis uit, zeer tegen de zin van Fred, die – zij het aarzelend – een begin gemaakt had met een verhouding met Astrid. Eenmaal weer alleen met Otto, wordt Fred sentimenteel. Hij wil terug naar de vrouwen.

Gelukkig krijgt hij zijn kans als Astrid hem komt vertellen, dat Pinda hem wel terug wil. Ook Otto blijkt te bezwijken voor zijn vrouw, zodat zij een nieuw begin met hun huwelijk zullen maken.

rol gespeeld door
Otto Jos Lathouwers
Fred Wim v.d. Velden
Astrid Stien v.d. Berg
Pinda Jannie Maan
Regie Huub Hermans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *